7 stappen om een ​​zakelijke lening te krijgen

Vóór de harde staking van de Grote Recessie was het een stuk gemakkelijker om zakelijke leningen te krijgen. U moet aan bepaalde voorwaarden voldoen voordat de kredietverstrekker u de lening kan verstrekken. Hieronder staan ​​7 stappen die u mogelijk wilt volgen bij het aanvragen van zakelijke leningen. Lees verder.

Ontwikkel een relatie met de geldschieter

Voordat u de lening zelfs nodig heeft, wilt u misschien een relatie met de geldschieter opbouwen. De belangrijkste mensen moeten vertrouwd raken met uw bedrijf. Houd er rekening mee dat geldschieters graag zaken doen met betrouwbare mensen. Laat ze dus zoveel mogelijk weten over uw bedrijf.

Doel van het geld

Misschien wilt u beslissen over het doel waarvoor u de lening heeft aangevraagd. Zorg ervoor dat u een lening krijgt voor een goed doel. U kunt bijvoorbeeld een lening krijgen om apparatuur, eigendommen of software te kopen. Het is echter geen goed idee om een ​​lening af te sluiten om verliezen te financieren of om onbelangrijke bedrijfsmiddelen te krijgen.

Bedrijfs benodigdheden

Misschien wilt u een inschatting maken van hoeveel geld uw bedrijf nodig heeft. Als u een klein bedrijf heeft, wilt u misschien geen grote lening aanvragen. Zorg er echter voor dat u het geld dat u nodig heeft om uw bedrijf draaiende te houden, niet onderschat. Zowel onderschatting als overschatting kan op den duur voor problemen zorgen.

Kredietwaardigheid

Doorgaans houden kredietverstrekkers rekening met het persoonlijke krediet van een zakenman voordat ze de lening verstrekken. Zorg er dus voor dat u een goede kredietwaardigheid heeft. Als je een slechte beoordeling hebt, zorg er dan voor dat je eraan werkt om het een goede reputatie te geven.

De geldschieter vinden

Misschien wilt u lezen over het type kredietverstrekker dat het beste bij uw zakelijke behoeften past. Voor conventionele leningen kunt u bij commerciële banken terecht. Hun parameters zijn echter strikt. Niet-bancaire kredietverstrekkers is een andere optie die u kunt overwegen. Dan zijn er regiospecifieke kredietverstrekkers, waaronder banken en andere instellingen die geïnteresseerd zijn in economische ontwikkeling in die gebieden. Ten slotte kunt u crowdfunding-websites bekijken, vooral als uw kapitaalbehoeften niet meer dan $ 10.000 bedragen. Voor contactadvertenties kunt u ook peer-to-peer-websites bekijken, zoals The Lending Club en Prosper.

Lening aanvraagpakket

Misschien wilt u het aanvraagpakket voor een lening gereedmaken. Dit geldt ook voor de documenten die zijn ingediend om een ​​zakelijke lening aan te vragen. Over het algemeen omvat het een bedrijfsplan, winst- en verliesrekeningen, balansen en kasstroomoverzichten, om er maar een paar te noemen. Houd er rekening mee dat kredietverstrekkers tijdens hun onderzoek ook uw sociale media-pagina’s kunnen bekijken.

Wacht even

Nadat u de vereiste documenten heeft ingediend, moet u mogelijk 15 tot 30 dagen wachten op een reactie van de kredietverstrekker. U kunt wekelijks inchecken voor een update. Meestal hebben kredietverstrekkers aanvullende documenten nodig voordat ze de lening verstrekken.

Dus als u erover denkt om een ​​zakelijke lening aan te vragen, raden we u aan de stappen te volgen die in dit artikel worden uitgelegd.

Plaats een reactie